Best of IDFA on Tour 2017

zaterdag 17 februari 2018 16:00 - 23:00
Deuren open
00:00 - 00:00
Locatie
Zaal
Genre
film
Beschrijving
 Laat je verrassen en wees getuige van de beste documentaires van 2017!

Het International Documentary Festival Amsterdam beleefde in 2017 alweer haar 30ste editie en is inmiddels uitgegroeid tot het grootste en best bezochte Documentaire Festival ter wereld. Van de ruim 300 documentaires die vertoond werden, zijn er negen bekroond  met een van de toonaangevende IDFA Awards. Voor het programma The Best of IDFA 2017 on Tour is een selectie uit deze winnaars gebundeld, die vanaf januari 2018 door het landreizen. 

Programma
16.00 uur The Other Side of Everything
17:45 -19:00 uur pauze
19.00 uur As We’re Told + Piripkura
21:00 uur Amal


The Other Side of Everything
Een opgesplitst appartement in Belgrado vertelt een familieverhaal en symboliseert een land in politieke onrust. Srbijanka Turajlić, een politiek activist die een grote rol speelde in de revolutie na het opbreken van Joegoslavië, woont hier nog steeds. Dochter Mila portretteert haar in een ontroerende film die de woning nauwelijks verlaat.

As We’re Told
Portret van de meest impopulaire instantie in Zweden: het arbeidsbureau. Om de anonimiteit van de geïnterviewden te waarborgen, worden alle werknemers nagespeeld door poppen, met talloze opzienbarende onthullingen tot gevolg.

Piripkura
Om de paar jaar trekt Jair Candor de jungle van de Amazone in, op zoek naar de laatste overlevenden van de Piripkura. Zijn zoektocht is urgent en tragisch: alleen door te bewijzen dat de indianen nog leven, kan hun leefgebied beschermd worden. Een fascinerende en ontroerende ode aan onverzettelijkheid.

Amal
Openingsfilm IDFA 2017. Amal is veertien jaar oud als ze tijdens de Arabische Lente naar het Tahrirplein in Caïro trekt om te demonstreren. Met jeugdige overmoed gaat ze recht op het gevaar af. Deze coming of age-film volgt haar in de jaren die volgen, een periode waarin de onverschrokken Amal haar eigen identiteit zoekt in een land in transitie.

De films zijn Nederlands ondertiteld. Kaarten kosten € 25 of € 20 op vertoon van de VIP kaart van de BankGiro Loterij.
Voor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden