Bettie Serveert

support: Maple

vrijdag 2 februari 2018 20:30 - 23:59
Deuren open
00:00 - 23:59
Locatie
Zaal
Genre
concert/dance
Beschrijving
Bettie Serveert
Ze draaien inmiddels al 25 jaar mee en maakten één van de beste albums uit de Hollandse popgeschiedenis; de Nederlandse indieband Bettie Serveert gooit dit jaar nog eens een balletje op verrast met hun nieuwe album ‘Damaged Good’.

Bettie Serveert, de band rondom Carol van Dyk, staat al jaren garant voor gloedvolle indie en eigenzinnige, alternatieve gitaarmuziek. Na het uitbrengen van debuutalbum Palomine, volgens kenners één van de beste platen van eigen bodem, verwierf de band wereldwijde bekendheid. Ook Amerika gooide de grenzen wagenwijd open voor de new wave-achtige sound van 'De Betties', die doet denken aan Television, Blondie en (een wildere versie van) The Bangles. Melodieus, soms licht melancholiek, waarbij het geluid gedurende de jaren van ingetogen indie naar meer up-tempo rock is getransformeerd.

Pinkpop, internationale tours met genre-genoten als Wilco, Jeff Buckley, Dinosaur Jr., Buffalo Tom en Belly: deze groep heeft haar sporen ruimschoots verdiend. Na 'Oh, Mayhem!' uit 2013 is er nu 'Damaged Good' ', waarop Bettie Serveert als vanouds een energiek, fris en brutaal geluid horen. En daar worden wij heel blij van!


Support: Maple
Niet Happy Abandon maar de Amsterdamse band Maple opent de avond!

‘Fuzzpop noemen we het zelf,’ verklaart Sanger, die ook gitarist is bij Excelsior-band The Mysterons. 'Een beetje shoegaze misschien ook wel, maar we zoeken juist wél graag contact met het publiek. Eigenlijk zijn we vooral een rock ‘n’ roll-bandje.’ Dat blijkt te kloppen als je hun muziek eens goed gaat checken.

Open Up Your Soul bevestigt het rockelement, terwijl Mr Wonderday bewijst dat ze ook kunnen schakelen tussen hard en zacht. 
Samen met drummer Duncan doorliep hij op de Herman Brood Academie en bassist Darek Mercks en gitarist Robbi Meertens maken de band compleet. Het debuutalbum staat gepland voor een release in 2018, dus we kunnen ons dus verheugen op niet zomaar een plaatje. Nog eventjes geduld, intussen eten we maar een lekkere hondensnack om de tijd te doden!


Tijdschema (ovb)
20.30 zaal open
21.00 Maple
22.05 Bettie ServeertVoor deze voorstelling kunnen geen kaarten meer gekocht worden